Catalā / Espaņol / English  ·  TEL. 977 84 40 62 · EMAIL colsrafael@colsrafael.com
Catalā / Espaņol / English  · 

Etapes

Educaciķ Infantil


Presentació

Per què triar Sant Rafael?

L'escola ha de ser un lloc privilegiat d'aprenentatge i de creixement personal. Un lloc on aprenem junts, perquè no pot ser d'altra manera, sempre aprenem amb la interacció amb els altres. I hi aprenem tots: nens i nenes, i mestres. Un lloc on aprenem a viure amb els altres i a posar en joc tots els valors que ens fan viure en comunitat, perquè la funció socialitzadora de l'escola és importantíssima. Un lloc on no només es prepari per a la vida, sinó que sigui la vida mateixa i que, per tan,  tot el que es faci tingui sentit i interès en el present. El col·legi Sant Rafael és aquest lloc.

 

Qui som?

El col·legi Sant Rafael  és una escola catalana, innovadora, oberta al món, activa i de qualitat. Formem part de les Escoles Diocesanes de Tarragona (EDT).
Prioritzem l'autonomia personal,  la reflexió i l'anàlisi crítica i continuada, els espais com a tercer educador (juntament amb els adults i els iguals), la sensibilitat artística, l'educació emocional, el coneixement de les llengües estrangeres i la defensa dels valors de la democràcia. I tot garantint una atenció personalitzada a la diversitat com fet inclusiu.
A l'etapa infantil oferim un món ple de sensacions i noves experiències. Els nens i nenes creixen en un ambient afectuós, familiar i relaxat. Fomentem l'educació vivencial i activa, cultivem una actitud d'estima i promovem l'autonomia i l'autoregulació. Els espais pensats per a nens i nenes de 3, 4 i 5 anys faciliten l'adquisició de coneixements de manera viva, motivadora tot jugant, creant manipulant, experimentant i sentint. La nostra feina va més enllà de l'ensenyament de continguts: busca la formació integral de l'alumnat. Els ajudem a créixer, tot donant-los eines, hàbits, coneixements, pensament crític i valors per  continuar creixent personalment al llarg de la vida. 

 

L'equip de mestres

L'etapa infantil del col·legi sant Rafael  compta amb un equip de mestres professionals  que treballem i ens  formen amb  gran il·lusió per crear una escola activa, amb un currículum obert i flexible, proporcionant una identitat i un estil propis. La intenció és la de poder treure el millor de nosaltres i dels nostres nens i així ells tinguin un gran record d'una part molt important de la seva infància.
La primera meta és ajudar a cada nen a aconseguir el màxim potencial en totes les etapes de la vida. Les activitats  que fem a l'escola ajuden a desenvolupar els valors socials, emocional, físic i cognitiu
L'educació en el nostre centre es basa en la inclusió ja que estem en una societat heterogènia i multicultural.
Oferim una garantia de futur de qualitat i això implica educar en la tolerància i en el respecte als individus i col·lectius que la formen. Intentem oferir un espai social, complex, obert i enormement educatiu per tal d'aconseguir la formació integral de l'alumne .
Ensenyament individualitzat. Ambient inclusiu on la diversitat esdevé una fortalesa. Educació basada en el respecte mutu. Educar en la il·lusió i desvetllar la curiositat dels infants per aprendre. 
Tot el currículum escolar és presentat per mestres especialitzats, que contínuament s'estan formant per poder donar   al nen i la nena l'experiència, el  plaer i l'alegria que se sent per aprendre, i, al mateix temps,  els mestres han d'ajudar a desenvolupar la seva autoestima, donant-li al nen les experiències necessàries perquè ampliï-hi el seu coneixement.
És molt important la preparació de les aules amb  els materials, ja que és on les mestres   ofereixen  els recursos necessaris per  que els nens i nenes  treballin en un lloc segur i en un ambient positiu i estimulant. 
Ens estimem la nostra feina i ho fem amb una dedicació plena.  Per això ens formem constantment. Tot per fer dels nostres alumnes ciutadans i ciutadanes del segle XXI.

 

Objectius

Projecte Educatiu

El Projecte Encaix és el sistema pedagògic d'Educació Infantil propi de les escoles diocesanes de l'Arquebisbat de Tarragona.   
És un projecte específic d'estimulació neuromotora i aprenentatge individualitzat basat en el desenvolupament de totes les intel·ligències de la persona ( Intel·ligències Múltiples) i al mateix temps, un sistema pedagògic compartit entre la família i l'escola.
L'alumne és el protagonista del seu aprenentatge, i cada alumne aprèn de manera diferent, perquè ni tots els alumnes tenen els mateixos interessos ni les mateixes capacitats per fer-ho. Les competències i habilitats de cada nen o nena s'associen a les diferents intel·ligències de les persones. Aquestes intel·ligències són les següents: Lògica–matemàtica, Lingüística, Espacial, Corporal–cinestèsica, Naturalista, Musical, Interpersonal, Intrapersonal i Existencial–espiritual.

El Projecte Encaix desenvolupa quatre programes:

Programa d'Estimulació primerenca

Diferenciant l'edat del nen (des de P0 a P5) les programacions d'activitats d'estimulació tenen com a objectiu desenvolupar la capacitat cerebral del nadó o de l'infant. Segons la quantitat i qualitat dels estímuls que reben ens aquests anys inicials de vida, dependrà en part, el creixement de les seves estructures i circuits neuronals.

Fem escacs

Metodologia que afavoreix el raonament lògic-matemàtic. La formulació d'hipòtesis, la resolució de problemes, i ens diverteix.

Programa d'Educació de les intel·ligències

Es treballa cada una de les nou intel·ligències, incloent la intel·ligència espiritual o existencial, en una programació didàctica específica de les escoles que integren aquest projecte.
Aquest programa ha estat desenvolupat pels propis equips docents dels centres, assessorats per institucions escolars europees capdavanteres en la pedagogia de les intel·ligències múltiples i, a la vegada, especialistes de diverses universitats.

Programa d'Escola de famílies

Els pares, a casa i als diferents entorns de la família, poden ser els autèntics protagonistes de l'estimulació i l'educació de les intel·ligències dels seus fills. El treball estret dels pares amb l'escola a través de les aules obertes, la seva participació en perquè em dic així, el protagonista de la setmana i/o el súper, el projecte la capsa de la vida, més l'atenció i formació personalitzada o compartida en grups de pares amb els que desenvolupen el projecte al centre, és un dels eixos del Projecte Encaix.

English program

Aprofitem el període sensitiu òptim per a l'aprenentatge de les llengües d'aquestes edats per a potenciar la llengua anglesa. El projecte contempla tota una amplia sèrie de continguts i activitats que es fan en aquesta llengua, amb l'objectiu d'avançar i assolir elevats nivells de competència en aquest idioma a la primària.

El projecte innovador es complementa amb:

Treball de les emocions
La relaxació
Ambients de lliure circulació
Entorns naturals d'aprenentatge

Multimčdia